31/10/2021-El Montmell: Creu del cap de la Serra-La Talaia-Vallfor-St Marc

31/10/2021-El Montmell: Creu del cap de la Serra-La Talaia-Vallfor-St Marc

Aquesta excursió ens permet descobrir el Montmell des d'on, en dies clars, podem gaudir de precioses vistes a la costa i les muntanyes del Camp fins Montserrat, Montseny... I també podrem veure llogarets abandonats, masos ben cuidats i diverses ermites que ens permetran fer un recorregut des del romànic fins l'arquitectura rural del segle XX.

És una excursió amb un nivell d'exigència assequible per persones amb costum de caminar per la muntanya, amb petites grimpades en el primer tram per pujar fins la carena i camins de baixada amb desnivell. És important portar el calçat de muntanya adequat, bastons i tenir present que és una excursió amb desnivells de 500m.

Damunt mateix de l'àrea recreativa forestal del Montmell ja veiem l'església nova de Sant Miquel. La passem i pugem cap a l'ermita de St Miquel, també anomenada església romànica del Montmell, del SXII. Pugem ràpidament amb algunes grimpades cap a la zona del castell del Montmell i la Creu, des d'on ja comencem a tenir molt bones vistes. Carenem per damunt dels 800m cap a la Talaia, des d'on s'inicia el descens cap el Puig de la Talaia i d'allí fins trobar la carrerada de Saumell i Vallfló. Per amples camins passem per Vallflor, Sant Marc i l'ermita de St Marc de la Muntanya, també romànica amb ampliació gòtica. Seguint la carrerada de Torrossolla, tornem cap a l'àrea recreativa forestal.

Wikiloc

DADES BÀSIQUES DE L’EXCURSIÓ:

Circular: sortida i arribada a l'àrea recreativa forestal del Montmell, on deixem els cotxes. Equipada amb taules per si algú es vol quedar a dinar, té un horari d'accés limitat entre les 9 i les 5 de la tarda en horari d'hivern. Fora d'aquest horari els cotxes s'han de deixar aparcats fora ja que una barrera tanca el pas dels vehicles.

Distància: entre 11 i 12 km

Desnivell: 510 m d'ascens i 510 m de descens

Durada: Unes 5 hores

LLOC DE TROBADAàrea recreativa forestal del Montmell

HORA: 9 del matí (09:00h)

CAL PORTAR: esmorzar, aigua. Calçat de muntanya i roba adequats pel terreny i la meteorologia del dia.

INSCRIPCIONS: fins dissabte 30 d'octubre a les 6 de la tarda (18 h). Places limitades a 20 persones.

CLICA AQUÍ PER INSCRIURE'T A L'ACTIVITAT

PROTOCOL D'ACTUACIÓ EN PREVENCIÓ DE LA COVID-19

  • És obligatori l'ús de mascareta.
  • Els participants de l'activitat s'hauran de portar el gel hidroalcohòlic que necessitin per desinfectar-se les mans.
  • Cal acceptar la declaració responsable que s'envia a les persones inscrites a l'activitat. Si no s'accepta no es podrà participar.
  • No podran participar persones amb símptomes de Covid-19, febre, tos, malestar etc.
  • El nombre de participants s'ajusta seguint la normativa establerta.
  • Els participants utilitzaran mascaretes si es fa servir un transport compartit entre persones que no siguin del mateix nucli de convivència.
  • Durant les aturades de la ruta es guardarà sempre 1'5m de seguretat i en la mesura del possible s'utilitzaran mascaretes.
  • En el moment de caminar es guardaran 2m de distància mínima i en cas de vent 4m, si no són de la mateixa unitat familiar.
  • Cada participant es porta el seu menjar i la seva beguda.
Top