3/08/2024-El firmament a l’estiu

3/08/2024-El firmament a l’estiu

Aquesta activitat està inclosa dins l’agenda d’activitats del

Activitat d’iniciació a l’astronomia

Coordinació de l’activitat: Josep Abelló, divulgador –CATSUD

Aprèn astronomia de forma didàctica i amena!

DESCRIPCIÓ DE L’ACTIVITAT:

Nits plàcides d’estiu

Les nits d’estiu conviden a sortir a l’aire lliure i contemplar la immensitat del cel.

Aquesta activitat nocturna ens obri la porta a cercar, identificar i admirar la munió d’estels brillants que omplin el cel nocturn. La identificació d’agrupacions d’estrelles ens permet conèixer un bon grapat de constel·lacions escampades per la volta celeste.

Admirant les estrelles

Des de la més remota antiguitat els humans han mirat a les estrelles. De vegades ha estat com ajuda per a viatjar per mars i deserts. D’altres per sembrar i realitzar la collita en el moment oportú. D’altres per alinear temples d’adoració a les divinitats. Trobaríem molts motius. Però gairebé segur que sempre s’ha mirat al cel nocturn amb fascinació i misteri. En aquesta activitat us convidem a fer-ho!

L’activitat es portarà a terme amb l’ajuda d’un punter làser.

DADES BÀSIQUES DE L’ACTIVITAT 

Aquesta vegada caminarem molt poc, degut a que només ens desplaçarem per situar-nos en un punt d’observació adequat per gaudir de la nit estelada.

Lloc de trobada: Venta de la Llena. Carretera d’Ulldemolins a Margalef. A les 7 del vespre.

Horari: de 19 h a 00:30 h. (l’horari de finalització és aproximat).

Distància i desnivell:

Dificultat:  Baixa.

ZONES D’APARCAMENT: en el mateix punt de trobada, a la Venta de la Llena. Anar en compte amb el cotxe en el moment de deixar la carretera i fer el petit tram de camí, degut a les irregularitats del terreny.

CAL PORTAR: aïllant o manta per poder estirar-se al terra còmodament, sopar de pícnic i aigua, repel·lent de mosquits, llanterna o frontal. Si es vol es pot portar uns prismàtics. Calçat de muntanya i roba adequats pel terreny i la meteorologia (a les nits refresca).  Sempre són aconsellables els bastons pels desnivells.

INSCRIPCIONS: Fins divendres 2 d’agost a les 8 del vespre (20 h).

  • La quota de l’activitat és de 2 € per les persones que no siguin sòcies de l’AECM + 5 € (preu de l’assegurança del dia) si no es té llicència federativa de muntanya.

CLICA AQUÍ PER INSCRIURE’T A L’ACTIVITAT

MOLT IMPORTANT: per saber que la inscripció a l’activitat està correctament feta, heu de rebre un correu electrònic de confirmació. Si no el rebeu pot ser senyal que alguna cosa no ha funcionat bé. En aquest cas feu novament la inscripció o bé contacteu amb nosaltres per revisar què ha passat.

Punt de trobada (inici i fi de l’activitat): 

 

Activitat organitzada per:
Amb la col·laboració de:
Amb el suport de:
Top