14/11/2021-L’avioneta de la serra de Llaberia

14/11/2021-L’avioneta de la serra de Llaberia

Ruta amb una certa dificultat tècnica que ens permet descobrir la part occidental de la Serra de Llaberia, reviure l’accident d’una avioneta que s’hi va estavellar el dia 12 de març de 1994 i que provocà la mort de les 3 persones que hi viatjaven.

Sortida des de l'àrea recreativa La Pallissa on en època bona d'aigua et pots refrescar després de la ruta. L'inici de camí comença al creuar el pont a l'esquerra. Senyalitzat amb uns pals amb marca verda i blanca. Després del Mas d'en Cosme les marques canvien i el recorregut fins al Grau aquesta senyalitzat amb pintura de diferents colors en els arbres. Arribant al Grau (equipat), cal estar atents ja que el camí és perdedor. El grau equipat té tres trams; no és de molta dificultat però cal tenir certa agilitat, les cadenes que hi ha faciliten molt la grimpada. Després del grau cal intentar visualitzar el millor pas perquè no hi ha un camí definit. De tant en tant et trobes alguna fita per poder orientar-te i arribar a l'avioneta sinistrada. Quan estiguem a l'avioneta seguirem per amunt en direcció al Portell de la Punta o pas del forat de Llaberia. Es baixa molt ràpid i cal anar amb compte amb no relliscar. Després surts a una pista per continuar per ella fins a la caseta de la Vall on es pot triar entre el barranc dels Calassos o la carrerada de les taules. Agafem la carrerada i després d'una bona estona de baixada arribem a la llera de la riera de Marçà que és la que ens porta a la Pallissa de nou.

L'àrea recreativa està equipada amb taules d'exterior on es pot dinar.

Track de Wikiloc de la ruta realment feta (una mica diferent del track dibuixat en el mapa)

Wikiloc

DADES BÀSIQUES DE L’EXCURSIÓ:

Circular: Lloc de sortida zona recreativa la Pallissa (carretera de Marçà a la Torre de Fontaubella). Sortint de Marçà en direcció a la Torre de Fontaubella, a uns 2 km mes o menys hi ha una entrada a la dreta es un camí de terra i encimentat en alguns trams.

Distància: 13 km

Desnivell: 666 m d'ascens i 666 de descens

Durada: Unes 5 hores

LLOC DE TROBADA: Zona recreativa la Pallissa

HORA: 8 del matí (08:00h)

CAL PORTAR: Esmorzar, aigua, calçat de muntanya i roba adequats pel terreny i la meteorologia del dia. Es recomana porta pantalons llargs i bastons sobretot per la baixada.

INSCRIPCIONS: fins divendres 12 de novembre a les 10 de la nit (22 h). Places limitades a 20 persones.

CLICA AQUÍ PER INSCRIURE'T A L'ACTIVITAT

PROTOCOL D'ACTUACIÓ EN PREVENCIÓ DE LA COVID-19

  • És obligatori l'ús de mascareta si no es poden mantenir les distàncies de seguretat.
  • Els participants de l'activitat s'hauran de portar el gel hidroalcohòlic que necessitin per desinfectar-se les mans.
  • Cal acceptar la declaració responsable que s'envia a les persones inscrites a l'activitat.
  • No podran participar persones amb símptomes de Covid-19, febre, tos, malestar etc.
  • Els participants utilitzaran mascaretes si es fa servir un transport compartit entre persones que no siguin del mateix nucli de convivència.
  • Durant les aturades de la ruta es guardarà sempre 1'5m de seguretat i en la mesura del possible s'utilitzaran mascaretes.
  • En el moment de caminar es guardaran 2m de distància mínima i en cas de vent 4m, si no són de la mateixa unitat familiar.
  • Cada participant es porta el seu menjar i la seva beguda.
Top