12/07/2020-Itinerari per la teixeda i la roureda de roure reboll

ITINERARI PER LA TEIXEDA I LA ROUREDA DE ROURE REBOLL

Recorregut d’interès paisatgístic i botànic que transcorre per la Reserva Natural Parcial del Barranc del Tillar. S’inicia a l’àrea de lleure de la font de la Teula i, tot passant per la casa forestal del Tillar, d’arquitectura modernista, s’arriba al punt culminant de l’itinerari, el Tossal de la Baltasana (1.201 m), vèrtex geodèsic que coincideix amb el cim més elevat de les muntanyes de Prades.

Al llarg de l’itinerari es pot observar la important comunitat de teix (Taxus baccata) del barranc del Tillar, la roureda de roure reboll (Quercus pyrenaica), única a tot Catalunya i pinedes de pi rojalet (Pinus sylvestris) d’edat avançada.

Aquesta bonica excursió es desenvolupa majoritàriament per camins ombrívols. No té cap dificultat tècnica però cal tenir present el desnivell de més de 500 m de pujada i després baixada. Exigent físicament, qui tingui costum de sortir a caminar per la muntanya la fa perfectament. Els aiguats del 2019 s’han emportat alguns trams baixos del camí, però es passa per entre les pedres sense problema.

MOLT IMPORTANT: teniu ganes de gaudir del concert que la natura ens ha preparat? Si caminem el primer tram amb el màxim silenci, podem gaudir d’una experiència d’immersió en el bosc que segur us serà molt plaent.

DADES BÀSIQUES DE L’EXCURSIÓ:
Circular: sortida i arribada a l’àrea de lleure de la Font de la Teula

Distància: uns 12 km

Desnivell: més de 500 m de pujar i després de baixada

Durada: unes 5 h 

LLOC DE TROBADAaparcament de la zona de lleure de la Font de la Teula

HORA: 8 del matí (8:00h)

INSCRIPCIONS: fins dissabte 11 de juliol a les 6 de la tarda (18 h). Places limitades a 20 persones.

Cal portar mascareta per quan no es pugui mantenir la distància de seguretat.

CLICA AQUÍ PER INSCRIURE’T A L’ACTIVITAT

Top