13/09/2020-Grau Tallat-Barranc de Fontscaldes-Cova de Donya Blanca o del Tití

Sortirem des del Coll de les Esplugues (a la carretera que va des de Cornudella de Montsant cap a Siurana), on aparcarem els cotxes.

No és una excursió complicada, però si que cal tenir pràctica en les excursions a la muntanya. En algun punt anirem amb cura per evitar relliscades. Aconsellem portar pantalons llargs degut a que hi ha trams del camí amb molta vegetació.

Visitarem un lloc especial: la cova de Donya Blanca o del Tití, bonica i especial balma que descobrirem a l'estrat de les arenisques i que va associat a l'encisadora llegenda de donya Blanca i el seu amor prohibit. Podeu consultar dos blogs: muntanyes i camins i Alforja Stark . La llegenda completa de la Cova de Donya Blanca la podreu trobar al llibre Siurana. Narracions, de Josep Iglésies. Editorial Barcino. Publicacions de la Revista. Barcelona, 1960.

DADES BÀSIQUES DE L’EXCURSIÓ:
Circular: sortida i arribada al coll de les Esplugues

Distància: uns 7 km

Desnivell: uns 270 m de pujada i baixada

Durada: entre 3 i 4 h, parades incloses 

LLOC DE TROBADAaparcament del coll de les Esplugues

HORA: 9 del matí (9:00h)

INSCRIPCIONS: fins dissabte 12 de setembre a les 6 de la tarda (18 h). Places limitades a 10 persones o en funció de les normes sanitàries i esportives que s'apliquin en cada moment.

Cal portar mascareta per quan no es pugui mantenir la distància de seguretat i complir amb el protocol COVID-19 de la FEEC.

CLICA AQUÍ PER INSCRIURE'T A L'ACTIVITAT

Top