07/05/2023-“La-Sénia-La-Fou-Barranc-del-Tabac-Lo-Teixet-Faig-Pare-Font-del Retaule-Pi Gros”

07/05/2023-“La-Sénia-La-Fou-Barranc-del-Tabac-Lo-Teixet-Faig-Pare-Font-del Retaule-Pi Gros”

El massís dels Ports, situat entre Catalunya, València i Aragó, és un massís calcari, de relleu escarpat i abrupte que ha estat humanitzat des de temps prehistòrics. El Parc Natural dels Ports, declarat el 2001, comprèn 35.050 hectàrees de la part catalana d’aquestes muntanyes. Tot i la intensa humanització, es presenta avui com un espai natural feréstec i ple de vida salvatge.

Fageda del Retaule és la fageda més meridional d’Europa Continental, es tracta de la Fageda del Retaule, un bosc d’enormes arbres que lluiten per sobreviure en unes condicions molt adverses. Al faig li agrada el terreny més o menys pla, fresc i humit.

La Fageda porta segles aquí, buscant el fred i la humitat en el vessant del barranc de Retaule que dona al Nord.

El Faig Pare és el Faig més il·lustre d’aquesta fageda, per ser el més gran en edat i en grandària. Monumental faig d’uns 250 anys d’edat amb un perímetre de tronc de més de 4 metres a l’altura dels braços, una alçada de uns 24 metres i una copa de 25, i sobretot un cridaner i extens entramat d’arrels superficials al seu voltant.

El Pi Gros, és un pi negre centenari amb 33 metres d’alçada i 4’8 metres de circumferència, considerat com el pi més gros de Catalunya i possiblement de la Península. Se li calcula una edat de més de 700 anys.

DADES BÀSIQUES DE L’EXCURSIÓ:

Distància i desnivell:  17 km i 1.049 m de desnivell acumulat aproximadament

Ruta circular: D’una distància de 17 Km. i el desnivell de 1049 m. La dificultat tècnica es moderada i cal pensar amb el desnivell acumulat.

Durada: unes 7 hores de camí.

Dificultat: Dificultat tècnica moderada.

Punt de trobada a les 7,15 del matí (7:15 h)  a l’aparcament de a la carretera C-2431, a l’esquerra just passat el pont del pantà d’Ulldecona. No confondre amb l’aparcament del Molí l’Abad 2 que es, també a l’esquerra, però abans d’entrar al pont Punt de trobada

En aquest aparcament ens agruparem en cotxes i anirem fins a l’aparcament de l’área de lleure de la Fou.

8:00 h. Sortida caminant desde l’Àrea de la Fou

15:00 h Arribada a l’Àrea de la Fou

15:15 h. Dinar a la mateixa Àrea

16:00 h Sortida cap a la carretera per agafar els cotxes.

CAL PORTAR:esmorzar, dinar, aigua,calçat de muntanya i roba adequats pel terreny i la meteorologia del dia.  Sempre són aconsellables els bastons pels desnivells.

ZONES D’APARCAMENT: En els indicats anteriorment, punt de trobada i àrea de la Fou

INSCRIPCIONS: Fins divendres 5 de maig a les 8 de la tarda (20h)

Places limitades a 28 persones.

INSCRIPCIONS: Fins divendres 5 de maig a les 20:00, (8:00 de la tarda).

CLICA AQUÍ PER INSCRIURE’T A L’ACTIVITAT

MOLT IMPORTANT: per saber que la inscripció a l’activitat està correctament feta, heu de rebre un correu electrònic de confirmació. Si no el rebeu pot ser senyal que alguna cosa no ha funcionat bé. En aquest cas feu novament la inscripció o bé contacteu amb nosaltres per revisar què ha passat.

Top