11/06/2023-“Beseit – Les Gúbies del Parrisal – La Mina – Beseit”

11/06/2023-“Beseit – Les Gúbies del Parrisal – La Mina – Beseit”

El massís dels Ports, situat entre Catalunya, València i Aragó, és un massís calcari, de relleu escarpat i abrupte que ha estat humanitzat des de temps prehistòrics. El Parc Natural dels Ports, declarat el 2001, comprèn 35.050 hectàrees de la part catalana d’aquestes muntanyes. Tot i la intensa humanització, es presenta avui com un espai natural feréstec i ple de vida salvatge.

Les Gúbies del Parrissal són una Àrea d’Interès Geològic situada al Parc Natural dels Ports al terme municipal de Beseit i a la comarca del Matarranya. Les aigües del riu Matarranya han excavat, durant desenes de milers d’anys, la seva pròpia llera a les roques sent les seves ribes parets que arriben a assolir, en alguns trams, fins als 60 metres d’alçada.

La mina

Fins als anys seixanta al Pla de la Mina es descarregaven tones de carbó mitjançant un telefèric miner i els camions transportaven el carbó fins a l’estació de ferrocarril de Cretes (antiga via de la Val del Zafán).

Finalitzada l’excursió, i depenent del temps emprat, si algú vol pendre el bany hi ha una piscina natural al costat del poble de Beseit. Es recomable la utiltzació de sabatilles d’aigua per evitar el contacte directe amb el fons de pedres.*

DADES BÀSIQUES DE L’EXCURSIÓ:

Distància i desnivell:  9,5 km i 240 m de desnivell acumulat aproximadamentpunt de trobada

Ruta circular: D’una distància de 9,5 Km. i el desnivell de 240 m. La dificultat tècnica es moderada. Podeu consultar el track de l’excursió feta a wikilok.

Durada: unes 4 hores de camí.

Dificultat: Dificultat tècnica moderada.

Punt de trobada a les 8:30 del matí (8:30 h)  a l’aparcament de l’entrada al poble de Beseit Punt de trobada

En aquest aparcament ens agruparem en cotxes i anirem fins a l’aparcament número 3 d’entrada al Parrissal.

CAL PORTAR:esmorzar, dinar, aigua,calçat de muntanya i roba adequats pel terreny i la meteorologia del dia.  Sempre són aconsellables els bastons pels desnivells.

ZONES D’APARCAMENT: En els indicats anteriorment, punt de trobada a l’entrada del poble de Beseit, i aparcament número 3 a l’entrada del Parrissal

INSCRIPCIONS: Fins diumenge 4 de juny a les 8 de la tarda (20h)

Places limitades a 20 persones.

CLICA AQUÍ PER INSCRIURE’T A L’ACTIVITAT

MOLT IMPORTANT: per saber que la inscripció a l’activitat està correctament feta, heu de rebre un correu electrònic de confirmació. Si no el rebeu pot ser senyal que alguna cosa no ha funcionat bé. En aquest cas feu novament la inscripció o bé contacteu amb nosaltres per revisar què ha passat.

Top