27/03/2022-Caminada per celebrar el 8M (Dia Internacional les Dones)

27/03/2022-Caminada per celebrar el 8M (Dia Internacional les Dones)

Aquesta és l'excursió que s'havia de fer el dia 6/03, però que vam ajornar per la previsió de pluges. L'ajuntament de Cornudella de Montsant i l'associació excursionista organitzem una caminada dins el programa d'actes al voltant del 8M, Dia Internacional de les Dones, oberta a totes les persones que hi vulguin participar.

Ens trobarem al Parc 1 d'Octubre des d'on sortirem per caminar fins Siurana i tornar.

L'objectiu no és només caminar; també coneixerem aspectes vinculats a les dones i al seu paper en el nostre poble, i algunes coses més anecdòtiques. Per això porteu el mòbil i podreu anar jugant a respondre preguntes en diferents punts de la ruta.

Per pujar fins Siurana seguirem el camí ral sender PR-C7 marcat de color blanc i groc fins sota el cingle a l'Obaga, on ens desviarem cap a la dreta per fer la darrera pujada voltejant per sota el Tossal del Prior i superem el cingle pel Grau de la Portella, que passa per la murada medieval seguint els pals del telèfon i la llum. Accedim pels Clots de la Vila i arribem a les cases del poble. Proposem visitar el Salt de la Reina Mora i tornar cap els Portals per iniciar el camí de baixada pel camí ral, i així retornar al mateix punt de sortida.

S'aconsella que les persones participants tinguin un mínim de pràctica de caminar per la muntanya, ja que cal tenir present el desnivell de l'excursió.

La caminada seguirà el següent itinerari i la ruta realment realitzada la trobareu a wikiloc:

I si pots, porta roba o algun complement de color lila per commemorar la diada.

DADES BÀSIQUES DE L’EXCURSIÓ:

Circular: des del Parc 1 d'Octubre on tornarem en acabar.

Distància i desnivell: Uns 10 km i uns 600 m de desnivell total

Durada: Unes 3 hores de caminar.

LLOC DE TROBADA: Parc 1 d'Octubre, davant l'oficina de Turisme

HORA: 9 del matí. Segons el número de persones participants, la sortida serà esglaonada d'acord amb les nomes de prevenció de la Covid vigents.

CAL PORTAR:  L'alimentació i líquid que puguis necessitar per menjar i beure durant la caminada, calçat de muntanya i roba adequats pel terreny i la meteorologia del dia. S'aconsellen bastons ja que ajuden en els desnivells.

INSCRIPCIONS: Fins divendres 25 de març a les 8 del vespre (20h).

CLICA AQUÍ PER INSCRIURE'T A L'ACTIVITAT

PROTOCOL D'ACTUACIÓ EN PREVENCIÓ DE LA COVID-19

  • És obligatori l'ús de mascareta si no es poden mantenir les distàncies de seguretat.
  • No podran participar persones amb símptomes de Covid-19.
  • Durant les aturades de la ruta es guardarà sempre 1'5m de seguretat i en la mesura del possible s'utilitzaran mascaretes.
Top