09/10/2022-Mosaic de paisatge al Priorat des de la Figuera

09/10/2022-Mosaic de paisatge al Priorat des de la Figuera
Comencem les caminades del curs amb una proposta que ens permet visualitzar el mosaic de paisatge mediterrani del Priorat, i ho farem des del mirador privilegiat que és el poble de La Figuera.
És una caminada que ens permet descobrir bonics paisatges i racons de la Vilella Baixa, la Figuera i Cabassers.
 
Aquesta l'excursió es podrà adaptar a dos nivells, donat que es pot fer una versió curta i una versió una mica més llarga. En funció de les persones inscrites en farem una o les dues simultàniament, donat que bona part de l'excursió es farà conjuntament.

VERSIÓ CURTA

Distància i desnivell: uns 10km de camí. La primera part és pujada fins dalt el poble de la Figuera. 543 m d'ascensió en tota l'excursió
 
Durada: unes 3 hores

Dificultat: Sense dificultat tècnica però cal tenir present que cal fer la pujada a la Figuera. Apte per a qualsevol persona que tingui el costum de sortir a caminar per la muntanya.

La ruta aproximada, amb les variacions que hi pugui haver, és la que es pot veure en el següent mapa:

 

VERSIÓ LLARGA

Distància i desnivell: uns 14 km de camí. La primera part és pujada fins dalt el poble de la Figuera. 585 m d'ascensió en tota l'excursió
 
Durada: unes 4 hores

Dificultat: Apte per a qualsevol persona que tingui el costum de sortir a caminar per la muntanya i aguanti bé la llargada del camí.

La ruta aproximada, amb les variacions que hi pugui haver, és la que es pot veure en el següent mapa:

 
DADES BÀSIQUES DE L'EXCURSIÓ
 
Circular: sortida i arribada des de la Vilella Baixa
 
Lloc de sortida: començarem l'excursió des dels ponts medievals de la part baixa de la Vilella Baixa.  
 
Hora de sortida: a les 8 del matí (8:00h). 
 
CAL PORTAR: esmorzar, aigua, calçat de muntanya i roba adequats pel terreny i la meteorologia del dia.  Aconsellable gorra/barret. Sempre són aconsellables els bastons pels desnivells.
 
ZONES D'APARCAMENT: la més àmplia està a la part superior del poble. També hi ha altres llocs repartits pel mig del poble, però amb poques places. Aneu amb temps per tal de poder estar a les 8 del matí al punt de sortida.
 
RESTAURACIÓ: Ens consta que com a mínim hi ha un bar i un restaurant per si es vol dinar en acabar l'excursió, però ens diuen que cal reservar amb uns dies d'antelació.
 
INSCRIPCIONS: Fins dissabte 8 d'octubre a les 6 de la tarda (18h). 

CLICA AQUÍ PER INSCRIURE'T A L'ACTIVITAT

MOLT IMPORTANT: per saber que la inscripció a l'activitat està correctament feta, heu de rebre un correu electrònic de confirmació. Si no el rebeu pot ser senyal que alguna cosa no ha funcionat bé. En aquest cas feu novament la inscripció o bé contacteu amb nosaltres per revisar què ha passat.
 
Ponts medievals, punt de sortida i arribada
Cova-cisterna
La Figuera
Vista des del Coll dels Solans
El pont de la Cavaloca
Top